Η 10η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 το σχολείο μας βρέθηκε στο Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου όπου έγιναν δράσεις από όλες τις τάξεις στα πλαίσια της 10ης Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού.

Το Φαφαλίειο Στάδιο, ένα στάδιο με σύγχρονο χλοοτάπητα, ειδικό σχεδιασμένο πάτωμα στο γήπεδο μπάσκετ και αντικραδασμικό ταρτάν στίβου μάς φιλοξένησε και μας πρόσφερε τη χαρά του αθλητισμού και του παιχνιδιού.

Οι γυμναστές του σχολείου μας, η κ. Ρούλα Τσικολή και ο κ. Γιάννης Κάβουρας είχαν σχεδιάσει το πρόγραμμα συμμετοχής όλων των τάξεων του σχολείου μας.

Έτσι η Α΄ τάξη πήρε μέρος σε μουσικοκινητικά παιχνίδια συντονισμού και ισορροπίας.

Η Β΄ τάξη έκανε παιχνίδια αλληλεπίδρασης με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο με το οποίο είχαμε προγραμματίσει συνάντηση στο Στάδιο και γνωριμία.

Η Γ΄ και η Δ΄ τάξη πήραν μέρος σε αγώνες σκυταλοδρομίας με εμπόδια και η Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις έκαναν αγώνες σκυταλοδρομίας μεγάλης απόστασης.

Αφού τέλειωσαν οι αγώνες, είχαμε τη χαρά να μας επισκεφτεί ο Χριστόφορος Μερούσης, ο Χιώτης πρωταθλητής Μαραθωνίου δρόμου και να μιλήσει μαζί μας για τα οφέλη του αθλητισμού και τη δική του πορεία στον στίβο.

Τέλος είχαμε χρόνο για παιχνίδι και χαλάρωση μέχρι την επιστροφή μας το μεσημέρι στο σχολείο.

Ήταν μια όμορφη μέρα, γεμάτη ενέργεια και μηνύματα υγείας και ομαδικότητας μιας και « Η κίνηση δίνει ζωή».

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης