ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΑΛΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Στα πλαίσια του προγράμματος Ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, οι μαθητές της ΣΤ΄ επισκεφθήκαμε το 3ο και το Μουσικό Γυμνάσιο Χίου, ώστε να προετοιμαστούμε για τη νέα σχολική χρονιά που μας περιμένει. Με τις επισκέψεις που οργανώθηκαν θα προετοιμαστούμε για το νέο σχολικό έτος και το άγχος μας για το Γυμνάσιο θα μειωθεί.

Στις  5 Μάϊου επισκεφθήκαμε το Μουσικό Γυμνάσιο Χίου στην περιοχή των Θυμιανών. Εκεί ο διευθυντής και μαθηματικός του σχολείου μας εξήγησε πώς λειτουργεί το σχολείο. Μετά ακολούθησε ξενάγηση στο σχολείο. Είδαμε και ακούσαμε όλα τα μουσικά όργανα στα οποία εκπαιδεύονται οι μαθητές. Στη συνέχεια  μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου μας μίλησαν για την εμπειρία τους στο Μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο Χίου μέχρι τώρα. Αυτή η επίσκεψη θα μου μείνει αξέχαστη και όσα παιδιά επιλέξουν να φοιτήσουν στο Μουσικό θα αποκτήσουν πολλές γνώσεις.

Στις 8 Μαΐου επισκεφθήκαμε το 3ο Γυμνάσιο  Χίου, στο οποίο μας υποδέχθηκε  ο φιλόλογος του σχολείου και μας ξενάγησε στους χώρους του. Αργότερα παρακολουθήσαμε τα μαθήματα των Νέων Ελληνικών και της Φυσικής. Τέλος ο γυμναστής του σχολείου μας έδειξε πώς παίζεται το πινγκ-πονγκ.  Τα μαθήματα που παρακολουθήσαμε είχαν πολύ ενδιαφέρον και οι καθηγητές του σχολείου ήταν πολύ ευγενικοί μαζί μας.

Την επόμενη μέρα στο σχολείο συζητήσαμε στην τάξη  για τις εντυπώσεις μας από τα δύο σχολεία  και στην συνέχεια  γράψαμε εκθέσεις με θέμα τις επισκέψεις μας σε αυτά.

Συντάκτρια άρθρου: Αγγελική Συρρή,

Τμήμα: Στ 2

 

Οι μαθητές αποτυπώνουν τις σκέψεις τους:

IMG_20230530_0001