1η Συνάντηση προγράμματος Erasmus+

Από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 έως την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση προετοιμασίας του προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας με τίτλο “Language Teaching”.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Goksun της Τουρκίας και συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Πολωνία, που έχουν αναλάβει και το συντονισμό του προγράμματος, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν, ο Διευθυντής, κ. Ι Τσιροπινάς, η εκπαιδευτικός κ. Κ. Καββάδα, που έχει αναλάβει το συντονισμό του προγράμματος για το σχολείο μας, και ο δάσκαλος της Στ΄ τάξης, μαθητές της οποίας θα συμμετέχουν στην επόμενη συνάντηση των ομάδων που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία, κ. Γ. Κατολέων.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

  • Την παρουσίαση της χώρας προέλευσης, της πόλης στην οποία εδρεύει το σχολείο και του σχολείου το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα.
  • Το σχεδιασμό και συντονισμό του διετούς προγράμματος, που ξεκίνησε με την πρώτη αυτή συντονιστική συνάντηση και θα συνεχιστεί με άλλες τέσσερις κινητικότητες εκπαιδευτικών και μαθητών στα αντίστοιχα μέρη και σχολεία.
  • Ξενάγηση στο σχολείο.
  • Εργαστήριο και παρουσίαση ομάδας μαθητών με τίτλο «ανάπτυξη λογοτεχνικών και ερμηνευτικών δεξιοτήτων μέσω μαρτυριών».
  • Επίσκεψη των πέντε αντιπροσωπειών στο Δημαρχείο της πόλης και συνάντηση με το Δήμαρχο.

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο μουσείο των Σελτζούκων Τούρκων, στην πόλη της Καισάρειας, στην πόλη Γκιοκσούν, στην πόλη Καχραμάνμαρας και στο υπαίθριο μουσείο Γκόρεμε της Καππαδοκίας.

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος ERASMUS+/Δράση ΚΑ2 θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2019 στο σχολείο Szkola Podstawowa , στο Bydgoszcz της Πολωνίας.